Contact
Home > Zone de interventie > Pajura
 
Calendar activităţi
 «  iulie 2018  » 
L M M J V S D
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Descoperă proiectele din cartierul tău
Pajura

Cartierul este delimitat de Bulevarul Poligrafiei la est, calea ferata la sud, Bd. Bucurestii Noi la vest si strada Jiului la nord. Este format preponerent din locuinte colective de diverse categorii si prezinta densitati diferite in interiorul zonei.

 

Este situat in vecinatatea unor axe de circulatie importante in oras si anume Bd. Bucurestii Noi si Bd. Poligrafiei. Insa conexiunile acestuia cu zonele invecinate sunt limitate de prezenta zonelor industriale la nord si vest si a caii ferate la sud. Poate fi considerat in acest sens o enclava in oras. Desi intrarile in cartierul Pajura, in numar de trei, sunt insuficiente, carrtierul este slab circulat si ca poate fi apreciat ca o oaza de liniste.

 

Functiunile active in zona sunt concetrate de-a lungul axei celei mai accesibile, Strada Pajurei, ariile din interiorul zonei fiind segregate si slab circulate. Acest aspect poate reprezenta un dezavantaj din punctul de vedere al dezvoltarii mixte si al sigurantei cetatenilor. Cartierul dispune insa de spatiu verde ce ofera un confort sporit din punctul de vedere al mediului.

 

In corelare cu lucrarile de reabilitare a cladirilor de locuinte deja demarate de Primaria Sectorului 1, se analizeaza oportunitatea remodelarii spatiilor publice din vecinatatea acestora pentru a optimiza calitatea mediului, diversitatea de spatii de odihna si joaca, oferta de locuri de parcare.

 

De asemenea, pentru a asigura o buna accesibilitate in  Pajura, prin aceasta strategie se analizeaza cele mai bune cai de a reconecta zona. Se propune amenajarea unui traseu reprezentativ care sa conecteze cele mai importante locatii si servicii din cartier si ariile alaturate. oferind o calitate superioara a amenajarii pentru pietoni, biciclisti si automobilisti deopotriva. Aceasta ruta are obiectivul de a stabilii un nou “centru” al zonei.

 

La fel ca si in celelalte spatii incluse in program, si in zona Pajura este studiata posibilitatea de a imbunatatii calitatea amenajarii terenurilor aferente scolilor si includerea de noi spatii publice destinate comunitatilor invecinate.

 

 

 

p00020002_PAJURA_web.jpg
Piaţa Pajura - proiect in consultare publica
ANALIZE URBANISTICE
Copyright: 2009, Bucuresti - Primaria Sectorului 1
Un program al Primăriei Sectorului 1 a Municipiului Bucureşti, realizat cu participarea consorţiului de experţi format din Space Syntax Londra LTD, Space Sytnax Romania SRL, GEA Strategy & Consulting SA şi DC Communication SRL
Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, informatiile prezentate nu sunt garantate si nu ne asumam raspunderea pentru nici un fel de pierderi (directe, indirecte sau circumstantiale) produse prin utilizarea acestor informatii.
Sos. Bucuresti - Ploiesti 9 - 13 | Telefon: 021/319 10 13 | email: contact@2012sector1.ro